marți, octombrie 20, 2020
Fotbal Național

Viitorul Şelimbăr a realizat scorul campionatului cu Minerul Costeşti. Diferenţă uluitoare între lideră şi codaşa Seriei 7

297Vizualizari
Ziua de marţi, 13 octombrie, a fost cu adevărat plină de ghinion pentru Minerul Costeşti. Formaţia vâlceană a disputat, în deplasare, restanţa cu Viitorul Şelimbăr, în faţa căreia elevii lui Marius „Ţeţe” Vlădoi n-au avut practic nicio şansă. Diferenţa de valoare dintre lidera incontestabilă a Seriei 7 şi codaşa clasamentului s-a văzut din plin pe teren. Echipa antrenată de fostul divizionar A Florin Maxim s-a impus mai mult decât categoric, cu scorul de 7-0 (după 2-0, la pauză).

Elevii lui Marius „Ţeţe” Vlădoi au rezistat până în minutul 24

Culmea este că prima repriză nu a prevestit deloc nenorocirea de la final! Minerul Costeşti s-a ţinut tare, iar rezultatul a rămas alb până la jumătatea primului mitan. Drăgăşăneanul Alexandru Neacşu a fost cel ce a deschis scorul în meciul de la Avrig, în minutul 24, iar apoi tot el l-a majorat, în minutul 42.
Imediat după revenirea de la vestiare, vâlcenii au încasat rapid alte două „boabe”, iar dezastrul începea să prindă contur. Andrei Roşu a făcut 3-0 în minutul 48, după care Adrian Cârstean a urcat diferenţa la 4-0 în minutul 52.
Fostul fotbalist de la CSM Rm. Vâlcea, Bogdan Vişa, a marcat pentru 5-0 în minutul 63, dar sibienii erau departe de a se opri aici. În minutul 72, Andrei Roşu a realizat „dubla”, iar rezultatul final l-a stabilit Robert Moga, în minutul 84.

Jucătorii de la Viitorul Şelimbăr, „naşii” tuturor celor trei echipe vâlcene din Liga a III-a

Viitorul Şelimbăr a stabilit astfel scorul campionatului, care probabil va fi imposibil de depăşit în acest sezon. Din acest punct de vedere, până în prezent, recordul era deţinut de Gaz Metan Mediaş 2, după 7-1 cu CSM Jiul Petroşani şi 6-0 cu Gilortul Tg. Cărbuneşti.
Altfel, de menţionat mai este şi faptul că sibienii au fost „naşii” tuturor celor trei formaţii vâlcene în acest sezon. Alex Curtean & Co. s-au impus chiar în deplasare în fotbaliştilor de la Viitorul Dăeşti şi Flacăra Horezu, de fiecare dată cu scorul de 3-1, după ce au fost conduşi cu 1-0.
După această rundă, echipa antrenată de Florin Maxim s-a instalat confortabil în fotoliul de lideră, cu punctaj maxim (5 victorii în 5 meciuri), în timp ce Minerul Costeşti este „lanterna roşie” a clasamentului, cu un singur punct în cont. Peste doar trei zile, „ortacii” vor reveni în judeţul Sibiu, pentru a disputa meciul cu Măgura Cisnădie, din etapa a 6-a, care e programat vineri, 16 octombrie, de la ora 15.00.