Fotbal Național

Viitorul „sună mai bine” la Şelimbăr! Sibienii au tranşat duelul de la Dăeşti în 10 minute

187Vizualizari
Viitorul Dăeşti a abordat cu gânduri mari meciul cu Viitorul Şelimbăr, din etapa a 3-a a Ligii a III-a, chiar dacă formaţia sibiană avea în lot mulţi jucători experimentaţi, cu vechi ştate de serviciu în ligile naţionale. Nici trupa antrenată de Gabriel Mangalagiu nu stătea mai prejos din acest punct de vedere, în condiţiile în care, la Fedeleşoiu, sunt legitimaţi fotbalişti precum Florin Costea, Mihai Deaconescu, Octavian Vasile, Lucian Iordache, Radu Georgescu sau Samson Nwabueze, care au jucat ani buni în eşaloanele superioare ale ţării. Până la urmă, meciul de sâmbătă, 26 septembrie, s-a încheiat cu victoria echipei ardelene, cu 3-1, după ce dăeştenii au condus cu 1-0, la pauză. Practic, este al doilea joc la rând pe care Viitorul Dăeşti îl pierde cu acest scor, după eşecul cu Flacăra Horezu, din Treapt, de săptămâna trecută.

Meciul de la Fedeleşoiu a fost întrerupt în minutul 30, din cauza unei ploi torenţiale

Partida a început cum nu se putea mai bine pentru fotbaliştii vâlceni, care au condus cu 1-0, din minutul 23, după un gol marcat de Radu Georgescu. Prima repriză s-a jucat în două „acte”, deoarece, după o jumătate de oră de joc, la Fedeleşoiu a început să plouă torenţial, iar arbitrii au decis întreruperea jocului pentru câteva minute. După ce meciul s-a reluat, nu s-a mai întâmplat nimic deosebit până la pauză, astfel că Viitorul Dăeşti a intrat din nou la vestiare cu acelaşi avantaj minim (1-0).
În repriza secundă, odată cu trecerea timpului, terenul a devenit din ce în ce mai greu, iar jucătorii au controlat mingea cu dificultate. Sibienii s-au descurcat mai bine prin bălţi şi au întors soarta meciului în favoarea lor, partida fiind decisă în decursul a mai puţin de 10 minute. Drăgăşăneanul Alexandru Neacşa a restabilit egalitatea în minutul 73, iar Andrei Roşu i-a adus pe oaspeţi la conducere, în minutul 76. În fine, în minutul 81, Viitorul Şelimbăr a mai punctat o dată, prin Ionuţ Cârloanţă, după o lovitură liberă la care apărarea vâlceană s-a bâlbâit, iar sibianul a rămas singur cu Alex Marinoiu, care n-a mai avut altceva de făcut decât să scoată mingea din poartă (1-3).

În sezonul trecut, Viitorul Dăeşti a pierdut în aceleaşi condiţii şi partida cu FC „U” Craiova

Astfel s-a scris istoria unui meci care a semănat izbitor de mult (prin prisma bălţilor de pe teren) cu cel pe care Viitorul Dăeşti l-a disputat, în sezonul trecut, contra echipei FC „U” Craiova. Partida cu gruparea din Bănie a avut loc pe 22 noiembrie 2019 şi s-a încheiat tot cu o înfrângere pentru formaţia antrenată de Gabriel Mangalagiu, de asemenea, la două goluri diferenţă (0-2).