Fotbal Județean

Viitorul Voiceşti vrea în Liga a IV-a! „Sperăm să fim invitaţi, dacă vor apărea locuri disponibile”

275Vizualizari

În urmă cu o săptămână, AJF Vâlcea a anunţat lista celor 12 echipe care vor participa în noul sezon al Superligii, precum şi a celor 18 care vor evolua în Liga a IV-a, eşalon care se va desfăşura, în premieră, cu o serie unică. Printre grupările din cea de-a doua divizie nu se va număra însă şi Viitorul Voiceşti, deşi oficialii din sudul judeţului şi-au exprimat deja intenţia de a face saltul la nivelul superior.
Prin vocea jucătorului Florin Dinucu, Viitorul Voiceşti a solicitat noii conduceri a AJF să ia în calcul şi solicitarea echipei pe care o reprezintă, dacă va apărea vreun loc vacant în Liga a IV-a. „Am terminat pe locul 3 în Seria Sud, iar cum AJF a invitat-o deja la nivelul superior pe Alutus Sălătrucel, de pe aceeaşi poziţie din Seria Nord, noi suntem acum cei mai îndreptăţiţi candidaţi pentru a evolua în Liga a IV-a, în cazul în care vor apărea locuri disponibile”, a afirmat Dinucu. Jucătorul a susţinut că, datorită primarului Florin Vătafu, la Voiceşti, există o bază sportivă modernă, cum nu sunt multe în mediul rural din judeţ, motiv pentru care dorinţa de a evolua în Liga a IV-a e cât se poate de justificată.

Florin Dinucu: „Ne-am făcut calcule precise şi serioase despre nivelul superior, ştim ce buget trebuie să avem la dispoziţie”

Oficialii de la Viitorul Voiceşti ştiu exact ce înseamnă să facă saltul în Liga a IV-a. În acest sens, Florin Dinucu a ţinut să le atragă atenţia celorlalte echipe care şi-au anunţat participarea la acel nivel că trebuie să trateze competiţia cu maximă seriozitate şi să fie conştienţi de ce înseamnă Liga a IV-a cu serie unică, unde vor fi nu mai puţin de 34 de etape şi multe runde intermediare, cu deplasări extrem de lungi. „Ne-am făcut calcule precise despre acest nivel. Câte deplasări vom avea, ce costuri presupun toate acestea, ce buget trebuie să avem la dispoziţie pentru baremurile de arbitri şi observatori, pentru a nu rămâne datori la AJF, ca alte echipe. Credem că toţi oficialii din judeţ ar trebui să facă la fel, pentru că ar fi păcat să se înscrie acolo şi să se retragă după câteva etape. Consider că noua conducere a AJF, care a venit cu gânduri bune, nu are nevoie de echipe care să nu ducă un sezon până la capăt”, a subliniat Dinucu.

Florin Dinucu: „Ar fi păcat ca o asemenea competiţie, care se anunţă a fi una foarte frumoasă, să fie stricată de abandonuri”

„Suntem conştienţi de ce presupune Liga a IV-a cu 34 de etape, intermediare şi deplasări lungi. Ne întrebăm însă dacă şi oficialii de la celelalte echipe s-au gândit la aceste lucruri, pentru că nu e deloc o joacă. Un asemenea campionat nu e precum acela din curtea şcolii, în care la un moment dat te superi şi pleci acasă. E o responsabilitate mare şi nu e bine să strici imaginea unei competiţii. Altfel, ne vom trezi cu 14 echipe în loc de 18, prin etapa a 10-a, şi vom avea un campionat urât, cu 3-4 echipe care stau în fiecare rundă. Trebuie să ştii de la început pe ce te bazezi, pe ce buget contezi, ce condiţii oferi adversarelor, pentru că Liga IV-a, în noua formulă, cu serie unică, va fi una puternică. E anticamera Superligii şi are nevoie de valoare şi de o infrastructură cât mai modernă. Ar fi păcat ca o asemenea competiţie, care se anunţă a fi una foarte frumoasă, să fie stricată de abandonuri”, a mai precizat Florin Dinucu.