Fotbal Național

Vinerea aceasta, Viitorul Dăeşti speră să sece Vediţa, la Coloneşti

144Vizualizari
Din cele patru echipe care au pornit la drum în play-off-ul Seriei 6 din Liga a III-a, doar trei mai au şanse de a prinde unul dintre cele două locuri de baraj. Singura formaţie ieşită din cursă este Viitorul Dăeşti, care mai joacă doar pentru palmares. În următoarea rundă, gruparea de la Fedeleşoiu se va deplasa în judeţul Olt, pentru partida cu Vediţa Coloneşti. Chiar şi în cazul unui succes, elevii lui Marius „Ţeţe” Vlădoi vor avea şanse infime de a se califica la barajele pentru promovare în Liga a II-a. Altfel, însă, în cazul unui rezultat pozitiv, Viitorul Dăeşti ar asigura rivalei din judeţ, SCM Rm. Vâlcea, un avantaj considerabil în Seria 6.
În meciurile disiputate până acum între cele două echipe care se vor înfrunta în week-end, Vediţa Coloneşti se află în avantaj. Pe 15 septembrie 2023, echipa din judeţul limitrof a câştigat cu 3-0, pe teren propriu (goluri înscrise de Junior Antoine Bessong – în minutul 2, Adelin Voinescu – 48 şi Florin Aria – 53). Pe 18 noiembrie 2023, Viitorul Dăeşti s-a impus acasă cu 2-1, printr-o „dublă” semnată de Andrei Cîrciumaru (în minutele 79 şi 82), pentru oaspeţi punctând Antonio Stan (5). Ulterior, în primul meci direct din play-off, echipa de la Fedeleşoiu a fost învinsă pe teren propriu, cu 3-1. După ce au deschis scorul în minutul 29, prin Marian Ghiţă, vâlcenii au încasat trei goluri după pauză, de la Adelin Voinescu (67, 71) şi Ionuţ Teodorescu (85).
Meciul Vediţa Coloneşti – Viitorul Dăeşti, din etapa a 5-a a play-off-ului Seriei 6 din Liga a III-a, va avea loc vineri, 26 aprilie, de la ora 17.00.