Diverse

Vineri, 6 decembrie, primarul Nicolae Concioiu (Guşoeni) inaugurează cel mai modern cămin cultural din Vâlcea! Cu prilejul sărbătorii „Fiii Satului”, va avea loc şi dezvelirea bustului regizoarei de film Malvina Urşianu

2.89KVizualizari

La finele săptămânii, primarul Nicolae Concioiu va organiza un eveniment de amploare la Guşoeni. Acesta va fi prilejuit de inaugurarea căminului cultural din centrul localităţii (de departe, cel mai modern din Vâlcea!), precum şi de dezvelirea bustului Malvinei Urşianu. Celebra regizoare de film s-a născut chiar la Guşoeni, pe 19 iunie 1927, iar autorităţile locale au decis să-i cinstească memoria într-un mod inedit. „Marea doamnă a filmului românesc, Malvina Urşianu, a decedat în 2015, pe 6 august, la vârsta de 88 de ani, purtând numele Malvina Anghel, după soţul ei, scriitorul Paul Anghel. Cum ea s-a născut la Guşoeni, am luat decizia de a o omagia pe această personalitate a localităţii noastre, prin instalarea unui bust, în faţa noului cămin cultural. La festivitatea de inaugurare a acestuia, vor lua parte şi reprezentanţii familiei Urşianu”, a anunţat primarul Nicolae Concioiu.
Inaugurarea căminului cultural şi dezvelirea bustului Malvinei Urşianu au fost încadrate de alesul PSD într-un eveniment ce va fi organizat în premieră. Este vorba de Sărbătoarea „Fiii Satului”, prilej cu care, la Guşoeni, se vor desfăşura o serie de concerte de muzică folclorică susţinute de artişti populari foarte bine cunoscuţi în ţară. „Străveche așezare românească, a cărei istorie se pierde în veacuri, comuna Gușoeni își sărbătorește oamenii de ieri și de azi, cu respect pentru faptele lor și cu responsabilitate pentru generațiile următoare”, se spune în prezentarea evenimentului de la finele săptămânii.

Ansamblul „Doina Gorjului” şi interpreţii săi de marcă vin la super-evenimentul de la Guşoeni

Cu acest prilej, pe scena din Guşoeni vor urca Ansamblul „Rapsodia Vâlceană”, dirijat de Nicolae Caliu şi manageriat de Alin Pavelescu, care îi va avea ca solişti pe Mioara Raica, Cristina Udrea, Luminiţa Tănăsie, Maria Militaru, Corin Dobrinescu şi Ana Maria Cîrjan. Pe de altă parte, la prima ediţie a Sărbătorii „Fiii Satului”, îi va încânta la maximum pe locuitori şi Ansamblul „Doina Gorjului”. Interpreţii din Tg. Jiu care vor susţine recitaluri la Guşoeni vor fi Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, Ion Drăgan, Delia Barbu, Reli Sanda, Nicoleta Lătăreţu, Georgiana Bîrsac şi Claudia Torop. Ultima dintre acestea e directoarea artistică a Ansamblului, în timp ce Gheorghe Porumbel îndeplineşte rolul de manager artistic la „Doina Gorjului”.
Altfel, week-end-ul acesta, în comuna administrată de primarul Nicolae Concioiu, vor mai concerta Ana Maria Iorga, Monica Nicolescu, Zorina Bălan, Alin Milică şi Roxana Croitoru. În plus, sărbătoarea va fi onorată inclusiv de prezenţa Tarafului „Lăutarii din Gușoeni”. Practic, prin multitudinea interpreţilor invitaţi, evenimentul va fi un adevărat maraton de muzică folclorică de bună calitate. În program, este inclus însă şi un spectacol artistic susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale din Guşoeni.
Ediţia I a Sărbătorii „Fiii Satului”, de la Guşoeni, se va întinde între orele 10.30 şi 20.00. Evenimentul va fi prezentat de Ilie Dură şi se va încheia cu un frumos foc de artificii.

PROGRAMUL SĂRBĂTORII „FIII SATULUI” – GUŞOENI

Ediția a I-a (Vineri, 6 decembrie 2019)

• 10.30-11.00 Ședința solemnă a Consiliului Local Gușoeni, pentru acordarea titlului de cetățean de onoare
• 11.00-11.30 Ceremonie religioasă cu ocazia dezvelirii bustului doamnei Malvina Urșianu și a inaugurării Căminului Cultural
• 11.30-12.30 Alocuțiuni susținute de către personalități și oficialități
• 12.30-13.00 Program artistic de Moș Nicolae, susținut de elevii Școlii Gimnaziale Gușoeni
• 13.00-14.00 Prezentarea „fiilor satului” invitați la prima ediție a acestei sărbători
• 14.00-20.00 Spectacol folcloric de muzică populară oferit de Ansamblul „Rapsodia Vâlceană”, Ansamblul „Doina Gorjului” şi Taraful „Lăutarii din Gușoeni”
Finalul evenimentului va fi marcat cu focuri de artificii!