sâmbătă, martie 6, 2021
Administrație

Viorel Radi construieşte două noi grădiniţe la Buneşti: una cu program prelungit, alta cu program normal

348Vizualizari

În ultima perioadă, la Buneşti, s-a lucrat intens la noua grădiniţă cu program prelungit, pentru construirea căreia primarul Viorel Radi a obţinut fonduri guvernamentale, prin PDNL 2, în vara anului 2017. Alesul PSD a declarat că valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 3,6 milioane de lei.

Viorel Radi, primarul comunei Buneşti: „Noua grădiniţă este una extrem de modernă. Am pus mult suflet, dar şi bani în construirea acesteia, pentru că am vrut să iasă ceva foarte frumos, de care atât copiii, cât şi părinţii, să fie mândri. Până şi tâmplăria e din lemn stratificat! E ceva special! Aici, îşi vor desfăşura activitatea trei grupe, în total, fiind vorba de 60 de copii. Grădiniţa e dotată şi cu echipamente IT de ultimă generaţie (computere etc), dar şi cu maşini profesionale de spălat, de exemplu. Practic, e o clădire demnă de mileniul 3. Licitaţia de execuţie a lucrărilor a fost câştigată de Europan Prod, dar cum această firmă nu prea era specializată în aşa ceva a subcontractat-o alte companii, care a lucrat foarte bine”.

Primarul social-democrat a mai dezvăluit că a demarat lucrările şi la o altă grădiniţă din Buneşti, în acest caz fiind vorba de una cu program normal. Aceasta se realizează cu bani de la Banca Europeană de Investiţii şi are o valoare de 2 milioane de lei.

Viorel Radi, primarul comunei Buneşti: „Noua grădiniţă va fi amplasată lângă dispenarul medical şi am primit asigurări că va fi gata în opt luni, adică în vara anului viitor. Şi acolo, îşi vor desfăşura activitatea tot trei grupe, adică 60 de copii. Proiectul e realizat de Banca Europeană de Investiţii, în parteneriat cu IŞJ Vâlcea. Am pus la dispoziţie doar suprafaţa de teren pe care va fi amplasată, iar după ce grădiniţa va fi construită o vom primi la cheie. E vorba de o construcţie de la zero, cota noastră de cofinanţare fiind legată de introducerea utilităţilor. În prezent, mai avem doar o grădiniţă în localitate, iar cu cele două noi pe care le construi vom asigura necesarul pentru copiii pe care îi avem”.

Alesul PSD a investit 900 de mii de lei în noul centru SMURD de la Buneşti

În încheiere, primarul din Buneşti a reamintit faptul că, anul acesta, a asigurat fondurile necesare pentru construirea unui centru SMURD în localitatea pe care o administrează.

Viorel Radi, primarul comunei Buneşti: „Am decis să facem un centru de acest gen la Buneşti după ce am avut o discuţie cu mai mulţi reprezentanţi de la Pompieri şi SMURD. Investiţia a fost realizată integral cu bani din bugetul local, în total fiind vorba de 900 de mii de lei. Proiectul a cuprins construirea unei clădiri noi, care a fost şi dotată cu mobilierul necesar. Ea va fi predată spre folosinţă către SMURD, printr-un proces verbal”.