Virgil Dorobanţu va face, ajutat de un mare maestru belgian, o fabrică de bere artizanală la Stoileşti: „Acum 30 de ani beam bere Alutus. De-atunci, am visat că voi avea propria afacere. Şi visul se va împlini, în curând!!!”
Virgil Dorobanţu îşi va deschide, cel mai probabil, în primăvara anului viitor, prima fabrică de bere artizanală din Vâlcea. Investiţia va fi realizată cu fonduri proprii, în satul Bârsoiu, comuna Stoileşti. El ne-a povestit cum i-a venit ideea de a se implica în această industrie, care ia tot mai mult amploare la nivel naţional. Berea artizanală sau berea de casă, aşa cum i se mai spune, este produsă prin fermenaţie naturală (procesul durează 3 luni!!!) şi se face prin reţete tradiţionale, fără conservaţi sau alţi aditivi. Plus că este mult mai aromată…
„Acum vreo 30 de ani, beam bere Alutus. Foarte bună, de altfel, iar cei care au gustat-o măcar o dată îmi dau cu siguranţă dreptate! A fost un brand de succes, care, din păcate, a murit ca multe alte branduri româneşti… De atunci, am tot visat să am propria fabrică. Iar visul mi se va împlini, doar că voi face bere artizanală. Fabrica va avea o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Care e secretul berii artizanale? Este făcută cu drojdie de fermentaţie naturală, pe un timp lung, de 3 luni. De aceea, şi cantitatea este mult mai mică. Bineînţeles, voi începe, mai întâi, cu vânzarea ei în judeţ, pentru că şi vâlcenii trebuie să bea bere bună, de cea mai înaltă calitate. Nu poşircă din aia de găseşti peste tot, pe toate rafturile din magazine. Poţi bea o bere bună la un botez, la o nuntă, la orice alt eveniment, pentru că e specială… Este făcută din apă, malţ, drojdie şi hamei… Doar atât! Fără chimicale şi alte porcării… Vom avea bere albă, neagră şi brună, mai multe sortimente”, a spus Virgil Dorobanţu.
De precizat că băutura va fi realizată sub atenta supraveghere a unui maestru belgian, a cărui familie are o tradiţie de peste 400 de ani în producerea licorii magice. Deci, cu siguranţă, va ieşi ceva foarte bun!!!