marți, octombrie 20, 2020
Politică

Virgil Pîrvulescu îl acuză pe Gutău că irosește din nou banii râmnicenilor, profitând la maxim că încă mai are majoritate în CL

1.79KVizualizari
Într-o postare pe Facebook, Virgil Pîrvulescu (PNL) îl acuză pe primarul Râmnicului, Mircia Gutău, că se joacă din nou cu banii publici, într-o încercare disperată de a rezolva problemele până la instalarea noului Consiliu Local, cu doi viceprimari ai Opoziției. Liberalul le-a garantat râmnicenilor că, după formarea noului Consiliu Local, edilul PER nu va mai face ce vrea cu bugetul municipalității.
„Actualul primar a convocat joi, 15 octombrie, în ședință ordinară, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, care încă este format din anumiți consilieri fără verticalitate morală, care îi permit acestuia să facă ce vrea la Primărie. Cu alte cuvinte, suntem martorii ultimei încercări disperate a edilului de a se mai juca cu banii publici după bunul plac, până la instalarea noilor consilieri locali, pe care dumneavoastră i-ați trimis, prin vot, să vă reprezinte cu demnitate.
Vă invit să analizăm împreună câteva date statistice, care dovedesc că primarul nu vrea să piardă puterea de a cheltui banii publici, care sunt, de fapt ai cetățenilor. Proiectul ordinii de zi al ședinței din 15 octombrie are 20 de puncte, dintre care șase se referă la rectificări bugetare. Dacă privim în urmă, observăm că proiectele ordinii de zi ale ședințelor din ultimele două luni au avut 9, 4, 13 puncte în luna august, respectiv 1, 4, 6 puncte în luna septembrie. De ce brusc sunt 20 de puncte pe ordinea de zi? Poate pentru că primarul știe că odată ce Alianța pentru Râmnic ajunge în Consiliul Local nu se va mai putea juca cu bugetele după cum dorește?
Pe data de 15 octombrie, vechiul Consiliu Local va hotărî, potrivit proiectului ordinii de zi, rectificarea bugetului local și a listelor de investiții pe anul 2020 și, de asemenea, rectificarea bugetelor mai multor instituții și direcții aflate în subordinea Primăriei, printre care: Sport Club Municipal (SCM), Direcția Administrării Domeniului Public (DADP), Căminul pentru Persoane Vârstnice, Filarmonica „Ion Dumitrescu” și Teatrul Municipal Ariel. Mare ne-a fost uimirea când am văzut că bugetele acestor instituții sunt din nou pe ordinea de zi. De ce?
Ei bine, aflați că bugetul local și listele de investiții pe anul 2020 au fost rectificate ultima dată în urmă cu nici o lună, pe 23 septembrie 2020, cu doar patru zile înainte de alegerile locale. Bugetul SCM a fost rectificat nu o dată, ci de două ori în ultimele luni: pe 31 august și pe 18 septembrie. Nici bugetul DADP nu a fost „uitat” de primar, acesta fiind rectificat, de asemenea, de două ori în ultimele luni: pe 31 august și pe 23 septembrie.
Bugetul de venituri proprii și subvenții al Căminului pentru Persoane Vârstnice a fost diminuat în data de 30 iulie 2020, acum aflându-se din nou pe ordinea de zi. Nu în ultimul rând, bugetul Filarmonicii „Ion Dumitrescu” a fost rectificat în data de 23 septembrie, chiar la ultima ședință a Consiliului Local.
V-am promis o Administrație Locală transparentă. Ei bine, cu asta se ocupa vechiul Consiliu Local: cu rectificarea lunară a bugetelor, cu cheltuirea banului public, la dorința primarului.
Acești consilieri au avut patru ani la dispoziție pentru a lucra în interesul cetățeanului, însă nu au făcut altceva decât să facă pe plac primarului în funcție. Întrebarea mea către dumneavoastră, cetățenii de bună credință din Râmnicu Vâlcea, este următoarea:
Vom accepta ca deciziile vechiului Consiliu Local, pe care am decis prin vot să-l schimbăm, să fie implementate sau le vom analiza și contesta? Decizia este a dumneavoastră”, a scris Virgil Pîrvulescu, pe Facebook.