marți, ianuarie 19, 2021
Politică

Virgil Pîrvulescu (PNL) se vaită public că „este stresant la Primărie”. E mai bine însă pentru mii de râmniceni care trăiesc la limita subzistenței…

298Vizualizari

Virgil Pîrvulescu (fostul viceprimar al Râmnicului din partea PNL), a făcut – așa cum s-a priceput mai bine! – o scurtă analiză politică a anului 2020. Printre altele, consilierul municipal a mărturisit că a ales să lupte în continuare pentru oraș, deși acest job este mult mai stresant decât fostul său loc de muncă. Din nefericire, domnule Pârvulescu, alții văd altfel stresul, când, deși muncesc pe salarii mizerabile, de abia dacă au ce pune în farfurie. Stresul foarte mare ar veni, bineînțeles, de la primarul Mircia Gutău și de la secretarul Ionuț Didoiu. Cei doi nu „l-ar fi slăbit” deloc pe liberal, dar, fie vorba între noi, nici el nu a stat cu mâinile în sân. Virgil Pîrvulescu le reamintește râmnicenilor de faptul că, doar anul trecut, la datoria publică a Râmnicului s-au adăugat încă 10 milioane de euro – ceea ce e nașpa… El mai dă vina pe cetățeni că nu vor salarii mai mari (WTF?!), de parcă asta s-a rezolva frecând Lampa lui Alladin.

Vă redăm textul integral postat de Virgil Pîrvulescu pe pagina sa de Facebook:

” ↗️ Dragi râmniceni,

⏩ Iată-ne la începutul unui nou an, plin de provocări pentru noi toți. Aș dori să încep o serie de postări, prin care să vă reamintesc momentele importante prin care am trecut în 2020, astfel că vă invit să mă urmăriți în continuare! #remember2020

⏩ Am început anul 2020 fiind extrem de hotărât să candidez la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. După ce am discutat cu cei doi copii ai mei, care mi-au spus că nu au de gând să se mai întoarcă acasă, pentru că este un oraș mort, mi-am dat seama că așa gândesc majoritatea tinerilor râmniceni. Astfel, am decis să ies din zona de confort și m-am angrenat într-o luptă care avea să fie grea, dar care merita din plin.

⏩ A început, mai apoi, o campanie electorală dificilă, pătată de multe informații false și denigratoare la adresa mea și a familiei mele, dar peste care am trecut, fiind motivat să contribui activ la dezvoltarea economică a orașului nostru. Campania electorală a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, întrucât am reușit să stau de vorbă cu foarte mulți cetățeni, care îmi împărtășesc dorința de schimbare a orașului Râmnicu Vâlcea și a modului în care se face administrație publică.

⏩ Au sosit alegerile locale. Deși am pierdut, am câștigat încrederea a aproximativ 12.000 de râmniceni, care și-au pus speranțele în mine. După alegeri aveam două variante: fie să mă întorc la locul de muncă pe care îl avusesem anterior, fie să lupt în continuare pentru orașul nostru. Am ales a doua variantă, deși mai dificilă, deși mai stresantă. Am ales să merg la primărie, alături de colegii mei consilieri locali și să luptăm pentru dezvoltarea orașului Râmnicu Vâlcea.

⏩ Ce s-a întâmplat cu fiecare dintre inițiativele noastre? Blocaj, după blocaj, după blocaj. Primarul, cu ajutorul secretarului general a blocat fiecare inițiativă a noastră. Am încercat să apelăm la instituțiile abilitate ale statului pentru a înlătura aceste abuzuri în serviciu din primărie. Până la acest moment nu am primit niciun răspuns.

⏩ Am explicat că la data de 30 septembrie, la datoriile astronomice ale primăriei se mai adăugau 10 de milioane de euro. Nimeni nu a reacționat în niciun fel, deși am avertizat că noi, cetățenii, vom plăti aceste taxe prin majorarea taxelor și impozitelor. Pe de altă parte, când presa de casă a primarului a informat greșit spunând că noi distrugem echipa de handbal a orașului, foarte mulți ne-au criticat fără să se obosească măcar să privească în ansamblu.

⏩ Am terminat anul trăind cu impresia că de fapt cetățenii nu își mai doresc schimbarea și dezvoltarea orașului. Oare nu le mai pasă că primăria este îndatorată și că ani de zile nu se va face nimic pentru oraș: nu locuri de muncă, nu parc industrial, nu salarii mai mari? Oare nu le pasă că ei muncesc pe salariul minim pe economie, în timp de apropiații primarului primesc sume astronomice, inclusiv de la SCM? Oare ne-am complăcut atât de mult timp în povestea aceasta tristă a orașului Râmnicu Vâlcea, încât acum ni se pare o normalitate?

⏩ Aștept părerile dumneavoastră în comentarii. Voi continua seria de postări #remember2020 pentru a vă oferi mai multe detalii despre activitatea mea în Consiliul Local”.