vineri, mai 7, 2021
Sporturi

VOLEI / Cadetele Romaniţei Nicolau au câştigat 42 de puncte în fieful liderei CSŞ Lugoj

348Vizualizari

Luna aceasta, jucătoarele antrenate de Romaniţa Nicolau au disputat un singur meci în Campionatul Naţional de volei pentru cadete. Duminică, 15 decembrie, în ultima etapă din turul sezonului regulat, echipa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a evoluat în deplasare, la CSŞ Lugoj, unde a pierdut cu scorul de 3-0 (pe seturi: 25-10, 25-17, 25-15). Aşa cum se observă şi din numărul de puncte câştigate (42), vâlcencele au avut o evoluţie bună, în condiţiile în care au înfruntat-o pe lidera incontestabilă a Seriei E, dar, la final, valoarea şi-a spus însă cuvântul.
După încheierea turului, CNMB ocupă ultimul loc în clasament, cu un singur punct în cont, pe care l-a acumulat după ce a pierdut la limită, cu scorul de 3-2, în etapa a 4-a, meciul cu CSŞ Caransebeş, din Sala Capela. Tinerele voleibaliste pregătite de Romaniţa Nicolau au condus atunci cu 2-1, la seturi, dar au fost învinse, până la urmă, în tie-break, cu 15-8. Acela a fost, de departe, cel mai bun meci al formaţiei vâlcene din acest sezon. Primele poziţii în ierarhia Seriei E sunt ocupate de CSŞ Lugoj (12 puncte, din care două sunt bonus), CNNT Craiova (7), ACS Volei Craiova (7) şi CSŞ Caransebeş (5, din care trei sunt bonus). Echipele care se vor clasa pe primele trei locuri în grupă se vor califica în faza următoare a Campionatului Naţional de volei pentru cadete, în speţă, la turneul semifinal.

Emilia Păun & Co. vor disputa primul meci oficial din 2020 tocmai pe 26 ianuarie, în fieful echipei CNNT Craiova

În această perioadă, voleibalistele vâlcene se află în vacanţă, atât la şcoală, cât şi la sport. Dacă anul şcolar se va relua pe 13 ianuarie, când va începe semestrul 2, la volei, cadetele de la CNMB vor mai trebui să aştepte încă două săptămâni pentru a disputa primul meci oficial din 2020. Iar asta deoarece echipa vâlceană va avea zi liberă în prima rundă din retur, care e programată pe 12 ianiarie. Astfel, trupa pregătită de Romaniţa Nicolau va evolua prima oară în acest an abia duminică, 26 ianuarie, în a doua rundă din retur, când se va deplasa în Bănie, pentru duelul cu formaţia similară a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, din Craiova.
În sezonul actual al Campionatului Naţional de volei pentru cadete, Romaniţa Nicolau are la dispoziţie următoarele jucătoare: Emilia Păun (căpitanul echipei), Beatrice Santuzi, Maria Ioniţă, Alicia Gheorghe, Ariana Popescu, Adina Cristea, Ştefania Zaharia, Anamaria Lazăr, Teodora Giuroiu şi Bianca Geoiculescu.