luni, iunie 24, 2024
Sporturi

VOLEI / Cadeţii şi cadetele de la „Mircea cel Bătrân” au pierdut în deplasare

959Vizualizari

În etapa a 2-a a Campionatelor Naţionale de volei pentru cadeţi şi cadete, care a avut loc în urmă cu o săptămână, mai precis duminică, 3 noiembrie, echipele Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” au pierdut partidele pe care le-au disputat în deplasare. Astfel, băieţii antrenaţi de Marius Mărgărit (FOTO) au cedat meciul din fieful grupării CSŞ Caransebeş Oţelul Roşu, cu 3-0 (pe seturi: 25-20, 25-14, 25-13), tot cu 3-0 fiind învinse şi fetele pregătite de Romaniţa Nicolau în Bănie, de către ACS Volei Craiova.

Antrenorul Marius Mărgărit a resimţit din plin absenţa „gigantului” Liviu Şerbănescu (2 metri)

„Am avut o comportare bunicică la Caransebeş, deşi am pierdut. Băieţii au jucat onorabil, dar s-a văzut din plin lipsa «gigantului» Liviu Şerbănescu (2 metri), care e în continuare accidentat şi are o pauză competiţională de circa o lună şi jumătate. El s-a lovit în primul set al partidei precedente din campionat, cu CNNT Craiova, din Sala Capela, care a avut loc pe 20 octombrie şi s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru adversari. Liviu era unul dintre cei mai buni trăgători ai noştri, iar absenţa lui se simte. La Caransebeş, înlocuitorul lui nu prea s-a ridicat la nivelul meciului, cu siguranţă nu am fi pierdut măcar primul set dacă l-am fi avut pe Şerbănescu în teren. Pur şi simplu, n-am avut deloc atac în această partidă! Dar, asta e, mergem mai departe, vedem ce vom face în continuare”, a precizat antrenorul Marius Mărgărit.

La Caransebeş, CNMB a evoluat cu două „talii compensate”: Rareş Ceauşu şi Alexandru Maioru

După meciul anterior, cu CNNT Craiova, din Bănie, pe care l-au pierdut cu 3-0, formaţia de cadeţi de la „Mircea cel Bătrân” s-a ales şi cu 3 puncte de penalizare, din cauză că n-a mai avut cel puţin un jucător cu talie pe teren, după accidentarea lui Liviu Şerbănescu. La Caransebeş, Mărgărit a reuşit să rezolve problema, prin faptul că a aliniat doi voleibalişti „cu talie compensată”. Este vorba de Rareş Ceauşu şi Alexandru Maioru. Tehnicianul a explicat şi ce înseamnă acest lucru. „Există o regulă în volei: dacă ai un voleibalist care are cu 3 centimetri mai puţin decât înălţimea minimă pentru talie (care e de 1,90 metri), dar are o detentă de 70 de centimetri, acesta este un jucător cu talie compensată. Singura diferenţă e că aceştia nu punctează! Astfel, dacă ai doi jucători «compensaţi», nu câştigi şi punctul bonus pe care îl iei, de regulă, dacă foloseşti doi voleibalişti cu talie normală. Dar măcar poţi să joci şi nu eşti descalificat! În această categorie, din echipa noastră se încadrează Rareş Ceauşu şi Alexandru Maioru. Dacă nu îi aveam nici pe aceştia, FRV ne-ar fi exclus din campionat!”, a completat Mărgărit.