vineri, martie 5, 2021
Sporturi

VOLEI / Duminică nefastă pentru cadeţii şi cadetele de la „Mircea cel Bătrân”

398Vizualizari

Duminică, 20 octombrie, echipele de volei ale Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” au disputat primele meciuri din noul sezon al Campionatelor Naţionale pentru cadeţi şi cadete. Ambele au evoluat pe teren propriu, în Sala Capela, în compania celor similare ale Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, din Craiova. Atât voleibaliştii antrenaţi de Marius Mărgărit, cât şi fetele Romaniţei Nicolau, au pierdut cu scorul de 3-0.

Echipa lui Marius Mărgărit, învinsă la „masa verde”, după ce a rămas fără singurul jucător cu talie din lot, Liviu Şerbănescu

Echipa de băieţi a plătit tribut faptului că singurul jucător cu talie din lot, „gigantul” Liviu Şerbănescu (care a ajuns la o înălţime de 2 metri) s-a accidentat în startul primului set, iar din această cauză CNMB a pierdut meciul la „masa verde”, cu 3-0. „Am avut un ghinion fantastic, deoarece, în prim set, la scorul de 10-7 pentru noi, singurul nostru jucător înalt din lot, Liviu Şerbănescu, a făcut entorsă de genunchi şi nu a mai putut să joace. În aceste condiţii, am cedat meciul la „masa verde”, pentru că regulamentul ne obligă să avem un jucător cu talie pe teren, lucru pe care noi nu l-am mai îndeplinit după accidentarea gravă a lui Şerbănescu. N-am avut cu cine să-l mai înlocuim, deoarece la cadeţi ne bazăm pe un singur jucător cu talie. La echipa de juniori, avem trei voleibalişti înalţi, dar la cadeţi nu e decât Liviu Şerbănescu. Îmi pare foarte rău de tot ce s-a întâmplat, pentru că chiar aveam şanse să câştigăm; echipa începuse bine, iar dovadă e faptul că ne aflam în avantaj până la acea accidentare, 10-7. În aceste condiţii, meciul cu Craiova a fost practic unul amical, de antrenament, aşa că i-am introdus pe teren pe toţi jucătorii din lot, pentru a mai prinde experienţă. CNNT ne-a bătut cu 3-0 (pe seturi: 25-20, 25-21 şi 25-19), dar, din cauză că n-am avut cel puţin un jucător cu talie, rezultatul oficial va fi 3-0 şi 75-0 la puncte pentru doljeni”, a precizat antrenorul Marius Mărgărit.
Echipa de cadeţi de la CNMB va disputa următorul meci din campionat peste două săptămâni, mai precis duminică, 3 noiembrie, când va evolua în deplasare, la CSŞ Caransebeş Oţelul Roşu. În sezonul actual, Marius Mărgărit îi are la dispoziţie pe Silviu Amzolini, Denis Burtoi, Rareş Ceauşu, Vlad Corşoreanu, Fabrizio Mihai, Răzvan Orăşanu, Ionuţ Păuna, Rareş Cristian Pavel, Liviu Şerbănescu, Rareş Udubaşa şi pe gemenii Gabriel şi Mihai Maioru.

Romaniţa Nicolau are la dispoziţie multe dintre jucătoarele cu care a cucerit, în primăvară, locul 1 la Olimpiada Gimnaziilor

În ceea ce le priveşte pe elevele Romaniţei Nicolau, acestea au avut o prestaţie notabilă în duelul cu CNNT Craiova, în ciuda înfrângerii cu scorul de 3-0 (pe seturi: 25-17, 25-19 şi 25-13). În sezonul actual, din lotul echipei de cadete de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” fac parte 10 jucătoare. Este vorba de Emilia Păun (căpitanul echipei), Beatrice Santuzi, Maria Ioniţă, Alicia Gheorghe, Ariana Popescu, Adina Cristea, Ştefania Zaharia, Anamaria Lazăr, Teodora Giuroiu şi Bianca Geoiculescu. Majoritatea acestora s-au aflat şi în formaţia cu care Romaniţa Nicolau a cucerit, în primăvară, locul 1 în faţa judeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor la volei, iar ulterior s-a clasat pe 2 la turneul semifinal al acelei competiţii, care a avut loc la Craiova. În următoarea rundă din Campionatul Naţional de cadete, din 3 noiembrie, CNMB va juca în deplasare, la ACS Volei Craiova.