marți, mai 17, 2022
Sporturi

VOLEI / În acest week-end, juniorii de la CNMB merg după trei puncte la Caransebeş. „Ne vom impune mai clar decât în tur!”

379Vizualizari

• antrenorul Marius Mărgărit e convins că echipa sa va câştiga cu 3-0

În acest week-end, echipa de volei a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” va disputa un nou meci în Campionatul Naţional pentru juniori. Elevii lui Marius Mărgărit au stat în runda care a avut loc pe 2 februarie, şi vor disputa următorul joc duminică, 16 februarie, când se vor deplasa la CSŞ Caransebeş. Partida va conta pentru etapa a 9-a a sezonului, penultima din prima fază a competiţiei. În tur, elevii lui Marius Mărgărit au obţinut o victorie la limită în faţa echipei din Banat, după un meci foarte spectaculos, cu scorul de 3-2 (pe seturi: 25-17, 25-16, 15-25, 16-25, 15-8). „La Vâlcea, am jucat foarte bine în primele două seturi, după care băieţii s-au relaxat, am mai făcut şi nişte schimbări, iar adversarii ne-au egalat. Am rezolvat apoi meciul în setul 5. Chiar dacă am învins doar cu 3-2 în tur, sunt convins că vom câştiga şi în deplasare. Contez pe o victorie chiar mai clară decât în Sala Capela, cu 3-0!”, a subliniat Marius Mărgărit.

Voleibaliştii vâlceni sunt calificaţi deja la turneul semifinal

Tinerii voleibalişti de la CNMB vor aborda meciul de la Caransebeş fără nicio presiune, deoarece sunt deja calificaţi la turneul semifinal chiar dacă ar pierde. În prezent, echipa vâlceană are 6 puncte în plus peste gruparea din Caraş-Severin, când mai sunt doar două runde de jucat. Iar asta şi pentru că după duelul din acest week-end, adversarii vor sta în ultima etapă din sezonul regulat, deci nu vor mai avea când să mai acumuleze alte puncte pentru a-i depăşi pe tinerii voleibalişti vâlceni în clasamentul Grupei C. „Avem puncte suficiente în plus faţă de CSŞ Caransebeş. Am strâns 13 până în prezent, iar adversarii doar 7. Am obţinut trei victorii, iar cinci puncte sunt bonus pentru că în cinci meciuri am folosit câte doi jucători cu talie pe teren. Bănăţenii nu ne mai pot prinde nici dacă ne-ar învinge cu 3-0 acum, pentru că ei stau oricum în ultima etapă. Şi dacă am pierde acum şi ulterior în ultima rundă, tot vom mai face încă două puncte bonus, cu jucătorii înalţi, deci adversarii n-au cum să ne mai ajungă”, a încheiat Marius Mărgărit, coordonatorul secţiei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.
Juniorii de la CNMB vor disputa ultimul meci din sezonul regulat al Campionatului Naţional de volei pe 1 martie, pe teren propriu, în compania echipei ACS ProVolei Arad.