duminică, aprilie 11, 2021
Sporturi

VOLEI / În lupta pentru calificare la turneul semifinal de juniori, Marius Mărgărit s-a bazat şi pe doi jucători talentaţi de la Blaj

175Vizualizari
În iarnă, CNMB s-a întărit cu doi jucători de la Blaj, Dorin Moraru (secund) şi Adrian Haseganu (libero), cărora antrenorul Marius Mărgărit le-a plătit din buzunarul propriu transportul, cazarea şi masa pentru fiecare meci care a avut loc la Rm. Vâlcea. „Cei doi n-au mai putut să joace la Blaj, deoarece acolo nu mai era echipă de juniori, aşa că au venit la Rm. Vâlcea, pentru a-şi continua activitatea sportivă. Nu au făcut deloc antrenamente cu ceilalţi jucători ai noştri în timpul săptămânii, deoarece erau elevi la liceu, la Blaj, ci au venit alături de noi doar în week-end, la meciurile de acasă sau din deplasare. Faptul că nu i-am avut şi la pregătiri, din păcate, s-a văzut, deoarece echipa nu a fost suficient de legată. Oricum, ambii au fost foarte talentaţi, de primul 6, şi ne bucură că i-am avut în lot. Ne-a ajutat mult prezenţa lor în echipă, mai ales că, în etapele din acest an, am avut mulţi jucători bolnavi. Rareş Udubaşa, titularul postului de secund, a fost indisponibil o lună, fiind foarte răcit, iar din această cauză n-a fost o perioadă nici măcar la şcoală, darămite la antrenamente. Absenţa lui s-a văzut, iar cu cei doi jucători de la Blaj am reușit să mai compensăm puţin lipsurile din efectiv”, a subliniat Marius Mărgărit.
Aşa cum se cunoaşte, echipa de juniori a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” s-a clasat pe locul 3 în sezonul regulat al Campionatului Naţional de volei şi s-a calificat în etapa semifinală. Competiţia ar trebui să aibă loc în perioada 8-10 mai, însă ar putea fi reprogramată din cauza pandemiei de coronavirus. Oraşele gazdă ale celor două turnee din această etapă vor fi stabilite în următoarele zile. Turneul final a fost fixat pentru 20-24 mai, într-o locaţie care va fi decisă în prealabil, pe 12 mai.