Sporturi

VOLEI / Juniorii de la CNMB s-au calificat la turneul semifinal al Campionatului Naţional. „E o performanţă extraordinară să fim între primele 12 echipe din ţară!”

135Vizualizari
Week-end-ul trecut, echipa de juniori a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a jucat ultima partidă din sezonul regulat al Campionatului Naţional de volei. Elevii lui Marius Mărgărit au întâlnit, pe teren propriu, în Sala Capela, formaţia ACS ProVolei Arad, în faţa căreia au pierdut cu scorul de 3-0, rezultatele din fiecare dintre cele trei seturi fiind identice: 25-18. „Aşteptam să câştigăm măcar două seturi în acest meci, dar la final am fost foarte supărat din cauza prestaţiei jucătorilor. Adversarii au fost mult mai buni, ne-au învins şi au terminat Seria C pe locul 2, în timp ce noi am încheiat pe 3. Însă, şi noi am acces la turneul semifinal. Calificarea aceasta reprezintă o mare performanţă! Echipa de juniori e singura din Vâlcea care va evolua mai departe! Suntem în primele 12 formaţii din ţară, iar la condiţiile pe care le avem şi în ce sală lucrăm, e cu adevărat extraordinar!”, a subliniat Marius Mărgărit.
În duelul de duminică, 1 martie, antrenorul de la CNMB s-a bazat pe următorul sextet: Răzvan Orăşanu, Alexandru Alioanii (ridicători), Antonio Bucura, Eduard Glodeanu (principali), Dorin Moraru, Rareş Ceauşu (secunzi), libero fiind Adrian Haseganu. Pe lângă aceştia, din lot mai fac parte jucătorii Dragoş Orăşanu, Alexandru Zamfir şi Rareş Udubaşa. În meciul precedent din sezonul regulat, care a avut loc pe 16 februarie, CNMB s-a impus la limită, cu scorul de 3-2 (pe seturi: 22-25, 18-25, 25-23, 25-12, 19-17), în fieful echipei CSŞ Caransebeş.

Turneele semifinale vor avea loc în perioada 8-10 mai

În clasamentul Seriei C, pe primele trei locuri s-au clasat CNNT Craiova (27 de puncte), CS ProVolei Arad (24) şi CNMB (17) – care vor juca la turneul semifinal, celelalte două poziţii fiind ocupate de CSŞ Caransebeş (8) şi CS Westar Arad (5).
Turneele semifinale ale Campionatului Naţional de volei, atât la juniori, cât şi la junioare, trebuiau să aibă loc în perioada 27-29 martie, dar au fost fixate pentru 8-10 mai. Oraşele care le vor găzdui vor fi stabilite pe 7 aprilie. Altfel, de precizat mai e faptul că şi turneele finale au fost reprogramate, iar în loc de 13-17 mai se vor disputa în perioada 20-24 mai, într-o locaţie care va fi decisă în prealabil, pe 12 mai. Toate competiţiile juvenile au fost amânate din cauza meciurilor pe care echipele naţionale le vor disputa în preliminariile Campionatului European.