Handbal

Week-end fără nicio victorie, pentru handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea care au evoluat în calificările Campionatului European

505Vizualizari
Week-end-ul trecut, au avut loc meciurile din etapa a 2-a a preliminariilor Campionatului European de handbal feminin din 2022, în care au evoluat și cinci jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea. Dacă în runda inaugurală, toate au obținut victorii cu naționalele pe care le reprezintă, la finele săptămânii, lucrurile au stat exact invers.

Tricolorele au remizat în ultima secundă în Austria, după ce au fost conduse cu 32-29, în minutul 56

Duminică, 10 octombrie, naționala României, din lotul căreia a făcut parte și portărița Daciana Hosu, a remizat, la Viena, cu reprezentativa similară a Austriei, scor 33-33 (după 16-11 pentru tricolore, la pauză). Adversarele au condus cu 32-29, în minutul 56, dar formația pregătită de Adrian Vasile şi norvegianul Bent Dahl (nimeni altul decât antrenorul principal de la SCM Rm. Vâlcea) a avut un final mai bun și a reușit să egaleze in extremis, în ultima secundă, prin Bianca Bazaliu.
În acest duel, golurile echipei noastre au fost marcate de Bianca Bazaliu (11), Lorena Ostase (4), Nicoleta Dincă (4), Cristina Laslo (3), Ana Maria Tănăsie (3), Bianca Tiron Harabagiu (2), Alina Ilie (2), Andreea Pricopi Rotaru (2), Sonia Seraficeanu (1) și Crina Pintea (1). În prima partidă, care s-a disputat miercuri, 6 octombrie, la Mioveni, România a dispus de Insulele Feroe, cu 26-19.
În celelalte două meciuri din grupă, Danemarca a obținut două victorii: 27-22 cu Austria, pe teren propriu, și 39-19 cu Insulele Feroe, în deplasare.

Sârboaicele Kristina Liscevic și Zeljka Nikolic au pierdut surprinzător în deplasare, în fața Islandei

Miercuri, 6 octombrie, Zeljka Nikolic a marcat de cinci ori pentru Serbia, iar Kristina Liscevic (FOTO – la minge) și-a trecut în cont două goluri, în partida pe care selecționata din fostul spațiu iugoslav a câștigat-o, pe teren propriu, cu Turcia (36-27). Duminică, 10 octombrie, reprezentativa din țara vecină a capotat însă surprinzător în Islanda (21-23), iar cele două componente ale echipei din Sala Traian și-au trecut, din nou, numele pe lista marcatoarelor. Liscevic a dat patru „boabe”, iar Nikolic – 3. Serbia traversează o perioadă de tranziție, după ce Andrea Lekic și Dragana Cvijic s-au retras de la națională.

Iryna Glibko, cea mai prolifică jucătoare din naționala Ucrainei, în meciurile cu Croația și Franța

Tot o victorie și o înfrângere au înregistrat și ucrainencele Iryna Glibko și Yevgenia Levchenko, cu naționala țării lor, în preliminariile Euro 2022. Miercuri, 6 octombrie, ex-sovieticele s-au impus surprinzător în Croația (cu 23-22), Glibko – cu șase goluri, fiind numărul 1 din tabăra Ucrainei, în timp ce Levchenko nu a jucat deloc, din pricina unor „probleme medicale”, potrivit informațiilor de pe pagina de Facebook a clubului din Sala Traian. Duminică, 10 octombrie, vâlcencele au fost învinse, pe teren propriu, de super-echipa Franței, însă scorul final a fost destul de strâns: 28-25. Iryna Glibko a fost, din nou, cea mai prolifică jucătoare din echipa Ucrainei, cu 9 goluri, iar Yevgenia Levchenko a marcat de trei ori.