duminică, mai 9, 2021
Handbal

Week-end-ul acesta, Vâlcea vs. Odense, în etapa a doua a Ligii Campionilor. „Municipalele” sunt obligate să câştige!

199Vizualizari
După eşecul anticipat din Franţa, SCM Rm. Vâlcea va evolua pe teren propriu, în cea de-a doua etapă a Ligii Campionilor. Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 17.00, handbalistele pregătite de Florentin Pera vor primi, în Sala Traian, vizita formaţiei daneze Odense Handbold. Adversara „municipalelor” din acest week-end este una dintre echipele cu care SCM se va bate pentru o poziţie cât mai bună în Top 6 (alături de CSKA Moscova şi Buducnost Podgorica). În aceste condiţii, pentru a avea cât mai multe şanse de a accede, din nou, în sferturile Ligii Campionilor, vâlcencele sunt obligate să câştige partida cu gruparea antrenată de Ulrik Kirkely Hansen.

În runda iangurală, Odense Handbold a învins-o pe Borussia Dortmund

În runda inaugurală a Ligii Campionilor, Odense a trecut de Borussia Dortmund, pe teren propriu, cu scorul de 32-27. La pauză, cele două echipe se aflau însă la egalitate (13-13), echilibrul păstrându-se până la 16-16 (minutul 36), după care nordicele s-au desprins în învingătoare. În acest duel, pentru formaţia daneză au punctat Cornelia Nycke Groot (8 goluri), Ayaka Ikehara (5), Freja Cohrt Kyndboel (5), Mie Enggrob Hoejlund (4), Helena Elver Hagesoe (3), Sara Trier Hald (2), Rikke Iversen (2), Malene Aambakk (1) şi Angelica Wallen (1). Din lot au mai făcut parte portăriţele Althea Rebecca Reinhardt, Tess Wester şi jucătoarele de câmp Jessica Da Silva Quintino, Anne Cecilie Dornonville de la Cour, Katja Nicoline Johansen şi Kamilla Birkedal Larsen.

Olandezele Lois Abbingh şi Cornelia Nycke Groot, cele mai importante jucătoare din tabăra adversă

Printre cele mai importante jucătoare din tabăra adversă se numără olandeza Lois Abbingh – FOTO, sus – (inter stânga, 28 de ani). Campioană mondială cu ţara sa, la turneul final din decembrie 2019, din Japonia, aceasta a evoluat în ultimele două sezoane în Rusia, la Rostov Don, de unde s-a transferat în vară la Odense Handbold. Aşa cum se cunoaşte, în cariera sa, Lois Abbingh a trecut şi prin România, fiind legitimată la HCM Baia Mare (în perioada 2014- 2016).
În plus, din echipa daneză se mai remarcă o altă olandeză, Cornelia Nycke Groot – FOTO, jos – (inter centru, 32 de ani), care a evoluat timp de patru sezoane la Audi ETO Gyor (între 2015 şi 2019), cu care a triumfat şi în Liga Campionilor, de trei ori la rând (2017-2019). Japoneza Ayaka Ikehara (29 de ani) şi brazilianca Jessica Da Silva Quintino (29 de ani) – ambele, extreme dreapta – sunt prezenţele exotice din lotul formaţiei daneze, alte două „straniere” făcând parte din echipa care va veni la Vâlcea în acest week-end: olandeza Tess Wester (portar) şi suedeza Angelica Wallen (inter centru).