duminică, decembrie 5, 2021
Fotbal Național

Week-end-ul trecut, Minerul Costeşti a obţinut primul succes din actualul campionat. Sâmbăta aceasta, „ortacii” au un examen dificil la Filiaşi

184Vizualizari
Minerul Costeşti este evident o echipă mult mai bună faţă de sezonul precedent al Ligii a III-a şi ar putea să nu mai aibă emoţii cu retrogradarea, la finele campionatului. Remiza de senzaţie din urmă cu două etape, din fieful formaţiei CSM Slatina (1-1), a fost primul semn că fotbaliştii antrenaţi de Marius „Ţeţe” Vlădoi şi Robert Olaru sunt pe un alt drum, care le poate asigura un an mai liniştit. Week-end-ul trecut, „ortacii” au arătat, din nou, că se află într-o formă de joc extraordinară şi au obţinut o victorie de senzaţie, la Orleşti, în faţa echipei CSM Alexandria, cu scorul de 3-1 (după 2-0, la pauză).
Rezultatul a fost alb până spre finalul primei reprize, când vâlcenii au înscris de două ori, prin Alexandru Diaconu (în minutul 40) şi Gabriel Rizea (44), şi au intrat la vestiare cu un avantaj care avea să fie decisiv. Mai mult decât atât, în minutul 67, Gabriel Neacşu a ridicat scorul la 3-0, iar formaţia din Teleorman era groggy. Oaspeţii au marcat golul de onoare în minutul 83, prin Ionuţ Puţaru.

După izbânda cu CSM Alexandria (3-1), de la Orleşti, Minerul Costeşti a scăpat de „lingura de lemn”

După acest prim succes din campionatul actual, Minerul Costeşti a acumulat 4 puncte şi a părăsit ultima poziţie a clasamentului Seriei a VI-a, pe care a coborât acum chiar CS „U” Craiova 2, echipa în faţa căreia „ortacii” cu pierdut cu scorul de 6-0, în runda inaugurală. De altfel, acelea au fost singurele puncte câştigate până în prezent de tinerii fotbalişti din Bănie.
La finele săptămânii, jucătorii pregătiţi de Marius „Ţeţe” Vlădoi şi Robert Olaru vor avea un nou examen greu, în fieful echipei ACSO Filiaşi. Formaţia doljeană se numără printre performerele Cupei României, competiţie în care a acces în optimi. Meciul de la Filiaşi se va disputa sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 15.00.