joi, decembrie 7, 2023
Fotbal Diverse

Yannis Deaconu, fostul elev al lui Adi Glăvan, marchează și pasează decisiv meci de meci pentru FCSB. E foarte aproape de a merge la Barcelona!

1.4KVizualizari

Pe când avea doar 3 ani și 7 luni, Adrian Glăvan l-a luat la fotbal pe Yannis Deaconu, la clubul care se numea pe atunci Sarmigetica Rm. Vâlcea. Din 2018, tânărul fotbalist a trecut la FC Oltenia, iar, în vara anului trecut, a făcut un pas important în viitoarea sa carieră: la FCSB. Aici, în doar o jumătate de sezon, a strâns deja peste 50 de meciuri.

“Important e că Yannis crește în valoare! Adi Glăvan și Larry Mihăilă au avut un rol foarte important în ceea ce privește evoluția lui. În luna februarie, va participa la un turneu puternic, la Brașov, iar, în aprilie, speră să meargă la Barcelona, pentru competiția internațională Mundialito. Ideea e că eu și soția mea ne-am mutat în București, după ce el a semnat cu FCSB. E cel mai bine așa, deoarece Yannis este și foarte bun la școală și era păcat să nu fim aproape de el, zi de zi. A participat și la Olimpiada de Matematică, deci, trebuie să-l ținem pe drumul cel bun la școală. La FCSB, Yannis evoluează pe postul de mijlocaș dreapta și marchează mai mereu. El are și un frate mai mic, născut în 2017, pe nume Ayan. Și acesta a fost legitimat în club, deoarece îi place mult fotbalul. E foarte important să fii aproape de copii încă de când sunt foarte mici, deoarece numai așa îi poți ajuta să-și urmeze visul și să nu se piardă, pe parcurs. Altfel, riscul e mare!”, a precizat Marius, tatăl lui Yannis Deaconu.