Handbal

Yuliya Dumanska se desparte de SCM Rm. Vâlcea. Destinație surprinzătoare pentru portărița României!

1.52KVizualizari
Potrivit unor informații de ultimă oră apărute în spațiul online, portărița Yuliya Dumanska (23 de ani) se va despărți în această vară de SCM Rm. Vâlcea. Titulara naționalei de handbal feminin a ţării noastre și-a încheiat cei doi ani de contract cu campioana României din sezonul 2018-2019 și nu a mai acceptat prelungirea înțelegerii. Aceasta a semnat cu Podravka Koprivnica, din Croația, o echipă fără mari pretenții în ultimii ani, care s-a remarcat doar prin câștigarea cu regularitate a campionatului pe plan intern (e deținătoarea titlului, fără întrerupere, din 2005 și până în prezent!), fără a excela însă deloc în Europa.
Din câte se pare, Yuliya Dumanska a mai avut și alte oferte de a se transfera, printre care s-a numărat și cea de la Rostov pe Don (mai ales că Anna Sedoykina va ajunge la rivala CSKA Moscova). La formația rusă, ea ar fi avut șansa să lucreze, din nou, cu fostul antrenor al naționalei României, spaniolul Ambros Martin.

Oficialii din Sala Traian negociază de ceva timp cu un goal-keeper tânăr din ţară

După plecarea acesteia, SCM Rm. Vâlcea le mai are în lot, în prezent, pe postul de portar, pe muntenegreanca Marta Batinovic (30 de ani) și pe Diana Ciucă (ce va împlini vârsta de 20 de ani pe 1 iunie). În condițiile în care știau de mai mult timp că Yuliya Dumanska va pleca, oficialii clubului din Sala Traian au demarat deja discuțiile pentru a aduce încă o portăriță, numele acesteia urmând a fi anunțat în perioada următoare. Într-un interviu acordat în urmă cu două săptămâni pentru Digi Sport, antrenorul Florentin Pera a dat deja de înțeles că, în acest caz, va fi vorba de o jucătoare tânără, din România.
Așa cum se cunoaște, la finele acestui sezon, pe lângă Yuliya Dumanska, SCM Rm. Vâlcea se va mai despărți, sută la sută, de alte trei jucătoare. Este vorba de Raluca Băcăoanu (pivot, 30 de ani) – care a semnat cu Gloria 2018 Bistrița, brazilianca Samara da Silva Vieira (inter stânga, 28 de ani) – ce s-a transferat la Krim Ljubljana și Alexandra Badea (extremă dreapta, 21 de ani) – care va merge la Rapid București.
La capitolul sosiri, clubul din Sala Traian a anunțat deja legitimarea a trei handbaliste, toate fiind „straniere”: nemțoaica Ewgenija Minevskaja (inter stânga, 27 de ani) – de la Brest Bretagne, norvegianca Maren Nyland Aardahl (pivot, 26 de ani) – de la Bietigheim și sârboaica Zeljka Nikolic (extremă dreapta, 28 de ani) – de la SCM Craiova.