luni, aprilie 12, 2021
Handbal

Yuliya Dumanska, singura jucătoare de la Vâlcea convocată la naţională pentru cantonamentul din această perioadă

307Vizualizari

Noul selecţioner al naţionalei de handbal feminin, Bogdan Burcea, şi-a început mandatul la cârma echipei României, cu prilejul unui stagiu centralizat de pregătire care are loc în perioada 19-22 ianuarie. Pentru acest cantonament care se desfăşoară în aceste zile, chiar în Capitală, antrenorul de la SCM Craiova şi secundul său, Robert Licu, au convocat 20 de jucătoare.

La Campionatul Mondial din Japonia, SCM Rm. Vâlcea a avut cinci handbaliste

Spre deosebire de „era Tomas Ryde” şi de Campionatul Mondial din Japonia, unde SCM Rm. Vâlcea a avut nu mai puţin de cinci prezenţe în lot (Yuliya Dumanska, Diana Ciucă, Mădălina Zamfirescu, Cristina Florica şi Raluca Băcăoanu), campioanei României i s-a redus considerabil numărul de jucătoare convocate la reprezentativa de senioare. Astfel, doar o singură handbalistă din Sala Traian se antrenează cu naţionala României în această perioadă: portăriţa Yuliya Dumanska. Paltfel, printre cele convocate de Bogdan Burcea se numără însă şi Ana Maria Drăguţ Savu, care a început sezonul la Vâlcea, după care s-a transferat, în noiembrie, la SCM Craiova, unde evoluează chiar sub comanda actualului selecţioner.

Andreea Adespii Molnar va deveni mămică şi a ieşit şi din „circuitul” naţionalei

Până de curând, pe lista jucătoarelor de la SCM care au cochetat cu lotul naţional s-a aflat şi Andreea Adespii Molnar (29 de ani), care a rămas însărcinată şi nu va mai juca deloc o lungă perioadă. Aşa cum se cunoaşte, pe 3 iunie 2018, ea s-a accidentat grav (ruptură a ligamentelor genunchiului drept) într-un meci pe care selecţionata antrenată de ibericul Ambros Martin l-a disputat la Buzău, cu Portugalia (încheiat cu victoria tricolorelor, cu scorul de 32-28), în preliminariile Euro 2018. După ce a stat mai mult de o jumătate de an pe tuşă, Andreea Adespii Molnar a revenit în circuit, iar în 2019 s-a aflat, din nou, printre tricolore.

Lotul echipei naţionale de handbal feminin a României pentru cantonamentul din Capitală (19-22 ianuarie):

• Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Raluca Kelemen (HC Zalău)
• Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa), Ana Maria Iuganu Popa (SCM Gloria Buzău)
• Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)
• Centri: Andreea Pricopi Rotaru (SCM Gloria Buzău), Laura Pristaviță (Gloria 2018 Bistrița), Ana Maria Apipie Ţicu (SCM Craiova), Elena Dache (Rapid Bucureşti)
• Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Ana Maria Drăguţ Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
• Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
• Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Dana Abed-Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (CSM Slatina)