marți, martie 2, 2021
Diverse

Zeci de copii din Bucureşti, Sibiu şi alte oraşe vin vară de vară la Tomşani, special pentru bibliotecara Georgeta Cârstea, care i-a cucerit cu activităţile sale interactive

681Vizualizari
Pentru a fi un învăţător ori un profesor de succes, îţi trebuie, în primul rând, har. Asta dincolo de pregătirea riguroasă pedagogică pe care se presupune că ţi-ai însușit-o în anii de şcoală şi, mai apoi, în timpul actului didactic. De exemplu, zeci de copii care locuiesc în Bucureşti, Sibiu ori în alte oraşe se întorc, an de an, cu mare drag la Tomşani, pentru a avea parte de o nouă vacanţă magică, de neuitat. Explicaţia: sunt vrăjiţi de programele interactive la care participă la Biblioteca Tomşani, sub coordonarea Georgetei Cârstea, o icoană printre cei mici şi nu numai.
„Îmi spun părinţii că cei mici aşteaptă cu nerăbdare vacanţele de vară şi de iarnă, ca să vină la Tomşani. Au fost cazuri când nici la mare nu au mai vrut să plece, pentru că se simt excelent la noi. Iar asta i se datorează, bineînţeles, doamnei Cârstea, care îi cucereşte pe cei mici cu programele sale interactive. Fac fel şi fel de jocuri, piese de teatru, activităţi specifice, colorat, desenat, poezie, proză, umblă pe calculator… Inventează atâtea activităţi că suntem impresionaţi… A luat mai mereu premii la concursurile judeţene şi naţionale. O felicit din plin pentru ceea ce face! Îmi spunea un părinte că fiul său se trezeşte dimineaţa la 6 special să meargă la activităţi, că nu vrea să piardă nici măcar un minut. Să nu lipsească deloc! Asta înseamnă să ai har!”, a mărturist primarul din Tomşani, Dumitru Pearcu.