miercuri, martie 3, 2021
Administrație

Zeci de familii din Tomșani, în pericol să rămână izolate. Primarul Andrei Nicolae a solicitat însă sprijinul Guvernului pentru repararea DC 153

978Vizualizari
Primarul Andrei Nicolae a precizat că, printre prioritățile sale din perioada următoare, se află și refacerea DC 153 (Tomșani – Mirești), care a fost afectat pe mai multe porțiuni de alunecări de teren. Liberalul a anunţat că a solicitat deja sprijinul financiar al Guvernului, deoarece investiția este amplă și, totodată, foarte costisitoare.
„Noi am făcut tot posibilul să reparăm drumul cu forțe proprii, însă e nevoie de o lucrare mult mai amplă. E vorba de mai multe zone din acest drum pe care s-au produs alunecări de teren. Acum, se circulă greu cu mașinile, însă, dacă nu vom fi sprijiniți de Guvern, există riscul ca peste 30 de familii să rămână izolate. Și nu vrem să se ajungă aici! Nu mai există un alt drum de acces în acea zonă. DC 153 este foarte important și dintr-un alt punct de vedere, în speţă, pentru că face legătura cu Oteșani”, a explicat Andrei Nicolae.
„Primăria Tomșani are mai multe proiecte depuse privind modernizarea infrastructurii rutiere. Este vorba, în total, de asfaltarea a 12 kilometri de drumuri, adică, a 10-12 ulițe. Localitatea Tomșani dispune de o rețea vastă de drumuri. În plus, așteptăm cu nerăbdare și asfaltarea drumului județean 646 care traversează localitatea noastră. Investiția este necesară, mai ales că acest DJ nu a mai fost modernizat de peste 40 de ani. Pe timpuri, a fost un drum strategic, deoarece pe aici se căra cărbune de la Berbești la Băbeni”, a mai adăugat primarul PNL din Tomșani, Andrei Nicolae.