luni, aprilie 12, 2021
Handbal

Zi de 13 cu noroc pentru SCM Rm. Vâlcea! Echipa din Sala Traian a câştigat in extremis cu SCM Gloria Buzău, după ce a fost condusă tot meciul!

173Vizualizari
Miercuri, 13 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a disputat primul meci oficial din 2021 din Liga Florilor, împotriva echipei SCM Gloria Buzău. Partida a contat pentru cea de-a 7-a etapă a sezonului şi a avut loc pe teren neutru, la Braşov, în cadrul celui de-al patrulea turneu al campionatului. Duelul a fost extrem de încrâncenat şi s-a încheiat cu victoria formaţiei antrenate de Florentin Pera, cu scorul de 21-19, după ce adversarele au condus cu 11-10, la pauză.

De-a lungul partidei, elevele lui Ovidiu Mihăilă au avut, în mai multe rânduri, un avantaj de trei goluri

Pe undeva, s-a repetat istoria din sezonul trecut, când SCM Rm. Vâlcea s-a impiedicat de SCM Gloria Buzău în deplasare (26-26), după o evoluţie senzaţională a fostelor jucătoare din Sala Traian: Petra Blazek, Ines Khouildi, Andreea Pricopi Rotaru, Ana Maria Iuganu Popa, Marija Petrovic şi Ana Maria Simion. De această dată, vâlcencele au avut însă mai mult noroc şi au reuşit să se impună după un final interzis cardiacilor.
În startul meciului, SCM Rm. Vâlcea a condus cu 1-0 şi 2-1, dar a fost egalată de fiecare dată, iar apoi SCM Gloria Buzău s-a desprins la 4-2, în minutul 6. Mai mult decât atât, în minutul 9, scorul a devenit 6-3 pentru elevele lui Ovidiu Mihăilă, care au avut trei goluri avans şi în minutul 16, când tabela a indicat 9-6. Formaţia antrenată de Florentin Pera s-a apropiat apoi la o „lungime”, în minutul 18, după ce a înscris două „boabe” la rând (9-8). Diferenţa de un gol s-a consemnat şi la pauză (11-10), buzoiencele intrând la vestiare cu un avantaj surprinzător, având în vedere diferenţa de valoare dintre componentele celor două echipe.

La 19-19, sârboaica Andjela Janusevic a ratat o aruncare de la 7 metri care ar fi schimbat soarta meciului

Imediat după pauză, în minutul 32, SCM Rm. Vâlcea a restabilit egalitatea (11-11), dar SCM Gloria Buzău a avut, din nou, o perioadă fastă. În minutul 36, după ce Ewgenija Minevskaja a ratat un 7 metri, echipa din Sala Traian s-a văzut condusă iarăşi cu două goluri (13-11). Iar după ce Asma Elghaoui a fost eliminată pentru 2 minute, adversarele s-au desprins încă o dată la trei „lungimi”: 15-12, în minutul 41. Aceeaşi diferenţă s-a consemnat şi în minutele 41 şi 43, când scorul a fost 16-13, iar apoi 17-14. Florentin Pera a cerut time-out, iar acesta a avut efectul scontat, pentru că elevele sale au izbutit să înscrie de trei ori consecutiv şi să egaleze situaţia: 17-17, în minutul 47. Adversarele au mai condus cu 18-17 şi 19-18, dar Vâlcea a replicat mereu şi a înscris la rândul său. La 19-19, s-a consemnat momentul psihologic al meciului, cea mai prolifică jucătoare din tabăra adversă, sârboaica Andjela Janusevic, irosind o aruncare de la 7 metri (şut peste poartă). Trupa din Sala Traian a marcat de două ori pe final, pentru 21-19, în minutele 56 şi 57, astfel că şi-a trecut în cont o victorie oarecum nesperată la un moment dat, care o menţine în lupta pentru titlul naţional.
În acest duel, cele mai multe goluri pentru SCM Rm. Vâlcea au fost marcate de Mireya Gonzalez Alvarez (5). Pe lista marcatoarelor pentru formaţia din Sala Traian şi-au mai trecut numele Asma Elghaoui (4), Kristina Liscevic (4), Zeljka Nikolic (3), Cristina Florica (3), Maren Nyland Aardahl (1) şi Ewgenija Minevskaja (1).

CSM Bucureşti a câştigat fără probleme cu Minaur Baia Mare şi e lidera Ligii Florilor după şapte etape, cu maximum de puncte

Tot miercuri, 13 ianuarie, cealaltă rivală în lupta pentru titlu, CSM Bucureşti, s-a impus fără probleme în faţa echipei Minaur Baia Mare (28-23), maramureşencele fiind cele ce le-au administrat vâlcencelor singura înfrângere de până acum (32-31, pe 1 noiembrie 2019, în turneul de la Sf. Gheorghe). După şapte runde, gruparea din Capitală e singura din Liga Florilor care a adunat maximum de puncte (21). SCM Rm. Vâlcea are doar 15 în cont până în prezent, dar şi un meci mai puţin jucat, după ce echipa Crişul Chişineu-Criş s-a retras din campionat după etapa a 6-a, iar victoria obţinută toamna trecută de elevele lui Florentin Pera (40-23) a fost anulată.
Foto: Dan Potor / Fan Handbal