luni, decembrie 6, 2021
Fotbal Județean

Zvonul săptămânii! Multe echipe înregistrează şi acum debite la AJF, iar arbitrii şi observatorii nu şi-au primit încă toţi banii pentru munca depusă

573Vizualizari

Din câte se pare, deşi Adrian Comănescu a promis, vara trecută, că va recupera datoriile de la echipele rău-platnice din judeţ şi le va achita baremurile arbitrilor şi observatorilor, lucrurile n-ar prea fi stat aşa. AJF Vâlcea încă mai are restanţe către unii dintre „fluieraşi”, ceea ce denotă un singur fapt. Toamna trecută, după ce au venit cei 350 de mii de lei de la Consiliul Judeţean, noua conducere a AJF nu a mai pus piciorul în prag, iar echipele au fost programate în continuare, deşi unele înregistrează încă debite din perioada Pintilie – Demetrescu. În aceste condiţii, bineînţeles că nici n-a mai fost afişată pe site lista cu echipele rău-platnice! Cine vorbea de transparenţă?
Gurile rele spun că acesta este şi unul dintre motivele pentru care Comănescu şi-a dorit să obţină garanţia că baremurile arbitrilor şi observatorilor vor fi plătite de CJ. Preşedintele AJF a vrut să scape definitiv de presiunea de a nu le achita banii foştilor săi colegi de breaslă din arbitraj. Mai bine aşa, decât să se pună rău şi cu ei, şi să ameninţe şi echipele cu excluderea din campionat! Mai ales că timpul trece, iar peste doar trei ani vor fi, din nou, alegeri.
Culmea!, se pare că există totuşi unii arbitri şi observatori care se află aproape la zi cu drepturile cuvenite, în timp ce alţii încă mai au bani de primit pentru multe dintre meciurile la care au fost delegaţi! Dacă e adevărat, bineînţeles că aici se poate pune o întrebare de rigoare: a existat cumva vreun criteriu preferenţial pentru plata restanţelor către aceştia? Iar, parcă pentru „a răsuci şi mai mult cuţitul în rană”, se mai aude că, în ianuarie, arbitrii care mai au încă bani de luat din baremuri ar fi fost obligaţi să-şi achite cotizaţia anuală. Iar asta în loc să li se scadă, totuşi, contravaloarea ei din sumele pe care le mai au de încasat, din trecut, pentru meciurile pe care le-au oficiat.