Fotbal Județean

Infectarea cu Covid-19 a arbitrului Cătălin Buşi, un semnal de alarmă pentru fotbalul judeţean! Fără teste periodice, se poate produce un dezastru!

996Vizualizari
Săptămâna trecută, arbitrul de lot naţional Cătălin Buşi a fost depistat pozitiv la testul de Covid-19. Preşedintele CJA Vâlcea a fost rezervă la meciul de Liga a II-a care a avut loc vineri, 3 aprilie, în runda inaugurală a mini-play-off-ului, între Turris-Oltul Tr. Măgurele şi FC Argeş Piteşti (încheiat cu scorul de 0-0). La un pas de infectare cu coronavirus s-a aflat şi arbitrul asistent de la acea partidă, Florin Păunescu, în cazul său testul efectuat în Reţaua Privată de Sănătate „Regina Maria”, din Piteşti, fiind negativ.

La fiecare meci, va exista mereu pericolul declanşării unui focar de Covid-19

Vestea infectării lui Cătălin Buşi pune definitiv sub semnul întrebării desfăşurarea tuturor competiţiilor de nivel judeţean, fără efectuarea obligatorie a testelor de Covid-19. Astfel, dacă unul dintre arbitrii de lot naţional va fi delegat la un meci din ligile naţionale, iar în acelaşi week-end va conduce şi partide din judeţ, acesta va răspândi automat virusul şi altor persoane (jucători, antrenori, conducători, observatori). Cum ar fi fost, de exemplu, cazul lui Cătălin Buşi, care, după ce a oficiat vinerea în Liga a II-a, ar fi mers sâmbăta şi duminica la meciuri în cele trei eşaloane din Vâlcea. La fel se poate întâmpla şi când au loc etape intermediare, la mijlocul săptămânii, în această situaţie existând pericolul de a-i infecta pe arbitrii care participa joia la şedinţa obişnuită a CJA Vâlcea. Practic, se poate declanşa un adevărat focar de coronavirus, precum cel de la azilul de bătrâni din Zătreni, cu zeci de persoane infectate.

O echipă poate refuza să intre pe teren, dacă adversarii nu şi-au făcut testele!

Deocamdată, la nivel judeţean nu a reînceput fotbalul pe nicăieri, peste tot sunt doar nişte planuri mai mult sau mai puţin realiste. Probabil că totul va rămâne la stadiul de intenţie, fiind greu de crezut că îşi va asuma cineva în ţară responsabilitatea de a da drumul la competiţii fără teste de Covid-19. Iar fără o testare periodică a tuturor factorilor implicaţi, va fi dezastru! În acest sens, având în vedere contextul actual, o echipă poate refuza să intre pe teren, dacă adversarii nu şi-au făcut analizele de rigoare. Şi n-ar avea de ce să fie acuzată!