Fotbal

Premieră în Vâlcea! Vicențiu Mocanu (Verotherm) vrea să facă un campus școlar ultra-dotat, pentru micii fotbaliști care provin din medii defavorizate

4.28KVizualizari

FC Oltenia (înființat acum 7 ani) este unul dintre cele mai mari cluburi din Vâlcea, în condițiile în care are deja aproximativ 200 de copii și juniori legitimați. În plus, dispune și de o infrastructură modernă, atât în cadrul complexului Oltenia Arena Sport (de pe Bd-ul Dem Rădulescu), cât și spre Vlădești, unde există un teren cu iarbă naturală, care a aparținut Armatei. Vicențiu Mocanu (managerul general de la Verotherm și Lem’s) se numără printre promotorii și finanțatorii acestui proiect de anvergură, care și-a propus încă de la început să promoveze cât mai mulți tineri talentați în fotbalul mare.

Anul acesta, de la grupa de 2011, am dat la FCSB un copil talentat, pe Yannis Deaconu. Sunt mereu cluburi interesate de jucătorii antrenați la FC Oltenia. Sincer, avem poate zeci de copii care promit mult… La baza sportivă de la Vlădești vom face și o echipă de juniori mari, care va juca în campionatul AJF Vâlcea… Adică, vrem să-i ajutăm să fie cât mai bine pregătiți, atunci când iau decizia de a semna cu cluburi mari din România. Avem la ora actuală patru antrenori, pe Ion Lazăr, Larry Mihăilă, Cosmin Ursu și Adrian Glăvan și vrem să mai cooptăm în club măcar 1-2, deoarece vin din urmă copii mici, care au nevoie de antrenamente. Am intenția, împreună cu partenerii mei din club, să mai facem un complex sportiv, spre Râureni sau după baraj, spre Budești. Adică, să creăm un cadru optim de desfășurare a activității”, a explicat Vicențiu Mocanu.

Managerul companiei Verotherm a dezvăluit și un alt proiect pe care vrea să-l implementeze într-un viitor cât mai apropiat. “Intenția mea este să construiesc și un campus școlar pentru copii talentați din județ, care provin din familii cu probleme financiare. Adică, să îi aduc la Vâlcea și să le asigur tot, de la cazare, masă, antrenamente, până la școală. Să nu plătească absolut nimic… Vom începe cu clasele V-VIII. Sunt mulți copii talentați în județ, dar care se pierd pe parcurs, pentru că nu au sprijin financiar. Tocmai de aceea, vreau să fac acest campus școlar, care să includă una sau mai multe clase sportive. Am deja o idee în acest sens. Sunt în discuții pentru a prelua un sediu mare de birouri care aparține unei foste companii de construcții… Acolo, sunt vreo 50 de camere, din ceea ce știu. Vreau să încep proiectul chiar de anul viitor”, a completat managerul general de la Verotherm.

În încheiere, el și-a felicitat antrenorii din cadrul clubului FC Oltenia, pentru implicarea în descoperirea, promovarea și dezvoltarea fotbalului juvenil. “FC Oltenia are antrenori dedicați meseriei lor. De-a lungul anilor, au participat la numeroase turnee. De exemplu, la iarnă, vor merge și în Franța și vor avea și două competiții pe plan intern. Vara, ducem copiii la ultra all inclusive, în Bulgaria, la prețuri foarte-foarte mici… Adică, nu vrem ca părinții să suporte cheltuieli foarte mari, pentru că știm ce eforturi fac zi de zi. La noi la club, antrenorii au salarii destul de frumoase, nu trăiesc din cotizații. Asta pentru că vrem să-ți ținem aproape și să-i facem să se implice la maxim în formarea copiilor…Adică, să fim profesioniști din toate punctele de vedere”, a adăugat Vicențiu Mocanu.

El a reamintit că proiectul FC Oltenia Rm. Vâlcea are oameni interesați de dezvoltarea sportului: George Frîntu (acționar Boromir și finanțatorul uneia dintre cele mai puternice echipe de minifotbal din România, FC Boromir), Cătălin Flămânzeanu (STRABAG), Dragoș Mușan și Iani Perța.