miercuri, decembrie 6, 2023
Fotbal Național

În acest week-end, elevii lui Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă vor primi vizita echipei ACS Poli Timişoara

1.03KVizualizari

După succesul din week-end-ul trecut, Viitorul Dăeşti a acumulat 12 puncte şi a urcat, din nou, în jumătatea superioară a clasamentului. În acest moment, echipa fondată de George Popolan se află pe locul 8 în ierarhia Seriei a IV-a, la egalitate de puncte cu adversara din ultima rundă, ACS Ghiroda şi Giarmata Vii, numai că timişenii au un golaveraj mai bun: 17-10, faţă de 21-20 al vâlcenilor.
În următoarea etapă din Liga a III-a, Viitorul Dăeşti va juca, pe teren propriu, pe cochetul stadion de la Fedeleşoiu, cu ACS Poli Timişoara. Meciul va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 15.00. Formaţia antrenată de Silviu Bălace a avut un start foarte slab de sezon, în care a acumulat doar un punct în primele cinci runde, dar, în ultimele trei meciuri, a obţinut două victorii, ambele pe Bega: 2-0 cu Flacăra Horezu şi 2-1 cu CS Hunedoara.

Dăeştenii au, în continuare, cele mai multe goluri marcate din Seria a IV-a

Graţie celor patru goluri marcate în deplasare, în partida cu ACS Ghiroda şi Giarmata Vii, de vineri, 11 octombrie, fotbaliştii de la Viitorul Dăeşti şi-au consolidat poziţia fruntaşă în topul eficacităţii din Seria a IV-a. În acest moment, Florin Costea & Co. au 21 de „boabe” în cont, cu trei mai multe decât lidera FC „U” Craiova, următoarea clasată în ierarhia celor mai prolifice formaţii. Fotbaliştii antrenaţi de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă au însă şi o defensivă slabă, cu 20 de goluri încasate, doar codaşa Gilortul Tg. Cărbuneşti având o apărare mai precară (21).
Având în vedere eficacitatea de care dăeştenii au dat dovadă în acest sezon, este puţin probabil, aşadar, ca timişorenii să scape fără câteva „boabe” de la Fedeleşoiu, ceea ce înseamnă că fotbaliştii lui George Popolan îşi vor trece în cont un nou succes şi vor urca în Top 6.