sâmbătă, septembrie 23, 2023
Fotbal Județean

Rapid Stoeneşti a revenit în fotbalul judeţean. Primarul Gheorghe Dumbravă şi-a văzut visul împlinit!

226Vizualizari
După mai mulţi ani de absenţă din fotbalul judeţean, comuna Stoeneşti va fi reprezentată, din nou, de o echipă în competiţiile AJF. Primarul Gheorghe Dumbravă şi-a văzut astfel visul împlinit, după mai multe încercări de a revitaliza sportul-rege în localitatea pe care o conduce. Noua Rapid Stoeneşti a înlocuit-o în Liga a VI-a pe Atletico Rm. Vâlcea şi a fost repartizată în Seria Nord.

Primăria Stoeneşti alocă 15.000 de lei pentru noua echipă din comună

Gheorghe Dumbravă ne-a dezvăluit încă din vară intenţia sa de a reînscrie în campionat echipa de tradiţie a comunei Stoeneşti, dar, din motive financiare, a fost la un pas de a renunţa la idee. Alesul PNL a fost foarte aproape să abandoneze planul, după ce a aflat că Guvernul condus de Marcel Ciolacu a pregătit o Ordonanţă de Urgenţă pentru a obliga primăriile să reducă finanţările pentru sport şi cultură, din 2024, până la cel mult 7,5 % din bugetul local. „Aveam în intenţie să aloc suma de 15.000 de lei pentru lucrările de modernizare a vestiarelor de la stadion, iar mai departe pentru plata baremurilor pentru arbitri şi observatori. Guvernul mi-a dat însă planurile peste cap! Dacă ordonanţa va trece, din păcate, nu vom putea să mergem mai departe, din cauză că nu voi mai avea de unde să aloc banii respectivi. Aştept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare, iar până atunci lucrăm la finalizarea documentelor de reînfiinţare a echipei”, a declarat primarul din Stoeneşti, în urmă cu o lună. Până la urmă, lucrurile s-au rezolvat cu bine, iar alesul PNL a găsit resursele financiare necesare.

Gheorghe Dumbravă: „Nu vreau să mai fie scandaluri, ca în trecut!”

Într-o altă declaraţie din trecut, Gheorghe Duimbravă a afirmat că, pentru început, nu e interesat ca noua Rapid Stoeneşti să aibă rezultate bune, ci doar să participe în campionat. „În primul rând, vreau să fie cât mai mulţi tineri şi să nu mai avem scandaluri. Putem să luăm bătaie şi cu 0-20, voi fi mereu cu fruntea senină şi nu mă voi supăra deloc, ştiind că avem jucători tineri în lot, care să crească aici, la Stoeneşti! Până la urmă, înfrângerile te călesc! Dar, nu vreau să mai fie scandaluri, ca în trecut! În urmă cu cinci sezoane, când am decis să retrag echipa din campionat, aveam doar jucători de 40 de ani, iar toţi banii pe care îi viram la AJF pentru baremuri mergeau către amenzi! Aşa se întâmplă de obicei, neputinţa duce uneori la violenţă! Îmi doresc ca localitatea Stoeneşti să fie reprezentată din nou în fotbalul judeţean, chiar şi cu rezultate mai slabe pentru început. În mod clar, însă, vreau să fie o echipă disciplinată! Toţi jucătorii care vor reprezenta comuna noastră, trebuie să pună suflet în ceea ce fac. Nu să ia cartonaşe roşii, să-i dea palme arbitrului şi să ne lase cu terenul suspendat şi amenzi. Sper să-i atragem din nou către fotbal şi pe tinerii din Stoeneşti”, a subliniat primarul Gheorghe Dumbravă.