Diverse

Primarul Toma Ciolacu (Stroeşti) i-a propus premierului Ludovic Orban o altă metodă de repartizare a banilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora

683Vizualizari
Primarul din Stroeşti, Toma Ciolacu, a ţinut să-şi exprime dezamăgirea pentru faptul că persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora sunt pe ultimul plan la Guvern, deşi statul este cel care le acordă drepturile. În acest sens, alesul PNL ne-a declarat că, pentru prima jumătate a anului, a primit banii pentru oamenii nevoiaşi doar pe patru luni, iar situaţia nu e deloc bună nici în continuare. „Repartizarea fondurilor pentru persoanele vulnerabile e ciudată. Astfel, am primit în fiecare trimestru câte o lună mai puţin. Ianuarie, februarie – da, martie – nu! Aprilie, mai – da, iunie – nu! La fel se prezintă lucrurile şi în cea de-a doua jumătate a anului! Iulie, august – da, septembrie – nu, octombrie, noiembrie – da, decembrie – nu! Practic, s-au alocat bani deocamdată doar pe 8 luni, iar cel mai rău este faptul că banii sunt distribuiţi strict pe trimestre. Aşa că nu putem să-i luăm din octombrie şi noiembrie, pentru a plăti lunile lipsă din prima jumătate a anului, în speţă, martie şi iunie”, a dezvăluit Toma Ciolacu.
Liberalul spune că i-a prezentat deja problema şi premierului Ludovic Orban şi aşteaptă un ajutor în acest sens. „La reuniunea ACoR (Asociaţia Comunelor din România) care a avut loc în primăvară, m-am întâlnit cu şeful Guvernului şi i-am semnalat situaţia ingrată cu care se confruntă toate administraţiile locale, deoarece nu pot să le achite persoanelor vulnerabile banii la zi. I-am solicitat apoi acelaşi lucru şi printr-un mesaj, adică, să aducă   sumele distribuite iniţial în trimestrul 4 în trimestrele 1 şi 2, pentru că oricum sunt alocate acolo degeaba, deocamdată! Adică, aşa cum am mai spus, banii din octombrie, noiembrie să fie disponibili în martie şi iunie. Iar apoi, la rectificarea din toamnă, să se repartizeze, din nou, sumele pentru trimestrul 4. În acest moment, la Stroeşti, sunt înregistrate 50 de persoane cu handicap şi 30 de însoţitori ai acestora”, a încheiat primarul Toma Ciolacu.