Administrație

Sinești, printre puținele localități din Vâlcea care au obținut bani pentru modernizarea iluminatului public, cu lămpi cu LED, din stâlp în stâlp

3.08KVizualizari
Sinești se numără printre cele şapte localități din județul Vâlcea care au reușit să obțină până acum finanțare, de la Fondul de Mediu, pentru modernizarea iluminatului public stradal. Astfel, potrivit primarului PNL Cristian Burleanu, peste 370 de lămpi cu LED vor fi montate din stâlp în stâlp, în perioada următoare.
„Mă zbat să accesez fonduri și pentru modernizarea drumurilor. Am depus inițial un proiect mare, pe PNDL, dar fără succes. L-am pus apoi la CNI, dar mă voi orienta şi spre PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență), cu speranţa că vomi obţine fonduri europene. E vorba de 14,8 kilometri de drumuri, toată rețeaua rutieră din localitate. Pe de altă parte, în parteneriat cu Berbești, Mateești și Grădiștea, avem un proiect pentru introducerea rețelei de gaze naturale, a cărui valoare totală este de 25 milioane de euro. E o investiție foarte mult așteptată de comunitate”, a precizat liberalul Cristian Burleanu, primarul comunei Sineşti.